GDP certificering

Wat is GDP?​

De afkorting GDP staat voor Good Distribution Practice en zijn uitgewerkt in de Guidelines on Good Distribution Practice of medicinal products.  GPD omvat alle eisen die worden gesteld aan opslagplaatsen en distributiecentra voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik en is gebaseerd op Europese wetgeving. Om bepaalde geneesmiddelen voor menselijk gebruik te mogen verhandelen moet voldaan worden aan de GDP criteria met als doel te kunnen garanderen dat de geneesmiddelen die door patiënten worden gebruikt van goede kwaliteit zijn. De GPD geldt voor groothandelaren en fabrikanten en is van belang voor de gehele distributieketen, van fabrikant tot patiënt.

GDP certificering en groothandelsvergunning

GDP Certificering is met name bedoeld voor bedrijven die farmaceutische producten transporteren en minder dan 72 uur onder hun beheer hebben in de vorm van opslag. Bedrijven die hieraan voldoen kunnen een GDP certificaat behalen via een certificerende instelling. Dit GDP certificaat is speciaal bedoeld voor transport- en distributie activiteiten rondom farmaceutische producten. De GDP groothandelsvergunning is noodzakelijk voor bedrijven die handelen in medicijnen voor menselijk gebruik. Deze vergunning wordt aangevraagd en verkregen na een audit door de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. (IGJ).

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Voordelen GDP certificaat of groothandelsvergunning

GDP kwaliteitsmanagementsysteem biedt een aantal voordelen:

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

Wat kost GDP certificering of een groothandelsvergunning?

De kosten voor een GDP certificaat of groothandelsvergunning zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten van een GDP certificaat of groothandelsvergunning tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Waarom kiezen voor Elbers Management Consultants B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële certificaten en vergunningen.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat