SQAS certificering

Wat is SQAS?

De SQAS staat voor Safety and Quality Assessment System. Het systeem is de vertaling van de Responsible Care principes gericht op de logistiek van de chemische industrie. Hierin zijn niet alleen Safety & Health, Security, Environment & Quality opgenomen maar worden ook eisen gesteld op het gebied van Corporate Social Responsibility. Het SQAS-programma is modulair opgebouwd. Voor vrijwel iedere activiteit in de logistiek is een SQAS-module ontwikkeld. Het SQAS assessment leidt niet tot een certificaat maar tot een gedetailleerd feitenrapport op basis waarvan verbetermaatregelen kunnen worden genomen.

Meer over SQAS

Per module SQAS Transport Services, SQAS Cleaning Stations, SQAS Warehouse, SQAS Railway Operators en SQAS Distributor geldt dat er een kernvragenlijst is ontwikkeld. Deze kernvragen zijn voor elke module hetzelfde, waardoor meerdere modules in een assessment kunnen worden gecombineerd.  Elbers Management Consultants B.V. is gespecialiseerd in de module SQAS Transport Services, SQAS Cleaning Stations en SQAS Warehouse.

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Lees meer over de variaties

GMP+ B3 omvat de handel in alle soorten diervoeder en varieert van internationaal georiënteerde handel tot nationale handel. Verder worden onder deze scope de activiteiten gecertificeerd die door een op- of overslagbedrijf worden uitgevoerd. Het gaat enerzijds om de basisactiviteiten als inname, de eigenlijke opslag en uitleveren.

De GMP+ B4 bevat de voorwaarden en eisen voor de borging van:

  1. Bevrachting van wegtransport, kustvaart, binnenvaart, zeetransport en railtransport.

Onder deze scope kunnen alle activiteiten die betrekking hebben op bevrachting worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om het hele proces van het aanvaarden van de opdracht, het kiezen en accepteren van een laadcompartiment, de opdracht tot inspectie, de goedkeuring van het laadcompartiment op basis van het positieve LCI-rapporten het bijhouden van de relevante administratie.

  1. Het transport over de weg en via het spoor.

Hieronder wordt niet alleen het fysieke transport verstaan maar ook alle activiteiten die het transport mogelijk maken waaronder planning, inkoop, reiniging en administratie.

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

Voordelen van SQAS certificering

Als uw bedrijf beschikt over een GMP+ certificering dan brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee:

Wat kost SQAS certificering?

De kosten voor SQAS certificering zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten van SQAS certificering tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Waarom certificering bij Elbers Management Consultant B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële certificaten en vergunningen.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat