SKAL certificering

SKAL certificering

Wat is SKAL?

Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (inclusief de hele keten ervoor) onder controle staat. SKAL certificeert alle biologische productie in Nederland.

Meer over SKAL

Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, moet beschikken over een SKAL certificering (met uitzondering van winkels die de producten direct aan de eindconsument verkopen, zoals supermarkten). Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting SKAL. Elke productverpakking van een biologisch product is voorzien van een SKAL nummer. Dat nummer is uniek en is door een certificerend bedrijf verstrekt. Met het unieke SKAL nummer kunt u als bedrijf aantonen dat uw product voldoet aan de regelgeving en kunt u als consument nagaan wie en waar het artikel is gecertificeerd.

SKAL certificering voor uw bedrijf of product

Elbers Management ondersteunt u bij een SKAL audit voor het verkrijgen van een SKAL certificering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Voordelen van SKAL certificering

GMP+ B3 omvat de handel in alle soorten diervoeder en varieert van internationaal georiënteerde handel tot nationale handel. Verder worden onder deze scope de activiteiten gecertificeerd die door een op- of overslagbedrijf worden uitgevoerd. Het gaat enerzijds om de basisactiviteiten als inname, de eigenlijke opslag en uitleveren.

De GMP+ B4 bevat de voorwaarden en eisen voor de borging van:

  1. Bevrachting van wegtransport, kustvaart, binnenvaart, zeetransport en railtransport.

Onder deze scope kunnen alle activiteiten die betrekking hebben op bevrachting worden uitgevoerd. Het gaat hierbij om het hele proces van het aanvaarden van de opdracht, het kiezen en accepteren van een laadcompartiment, de opdracht tot inspectie, de goedkeuring van het laadcompartiment op basis van het positieve LCI-rapporten het bijhouden van de relevante administratie.

  1. Het transport over de weg en via het spoor.

Hieronder wordt niet alleen het fysieke transport verstaan maar ook alle activiteiten die het transport mogelijk maken waaronder planning, inkoop, reiniging en administratie.

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

Voordelen van een SKAL certificaat

Als uw bedrijf beschikt over een SKAL certificering dan brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee:

Wat kost een SKAL certificering

De kosten voor SKAL certificering zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult

Waarom kiezen voor Elbers Management Consultant B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële certificaten en vergunningen.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat