SKAL certificering

SKAL certificering

Wat is SKAL?

Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (inclusief de hele keten ervoor) onder controle staat. SKAL certificeert alle biologische productie in Nederland, elk van deze bedrijven heeft een certificatieplicht. Alvorens een bedrijf gecertificeerd is voor de SKAL biocontrole wordt er een toelatingsonderzoek uitgevoerd. 

Meer over SKAL biocontrole

Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, moet beschikken over een SKAL certificering (met uitzondering van winkels die de producten direct aan de eindconsument verkopen, zoals supermarkten). Het verkrijgen van deze certificering verloopt via Stichting SKAL. Elke productverpakking van een biologisch product is voorzien van een SKAL nummer. Dat nummer is uniek en is door een certificerend bedrijf verstrekt. Met het unieke SKAL nummer kunt u als bedrijf aantonen dat uw product voldoet aan de regelgeving en kunt u als consument nagaan wie en waar het artikel is gecertificeerd.

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Voordelen van SKAL certificering

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

De stappen naar biologische certificering​

Als u besluit om over te stappen op biologische landbouw en deel uit te willen maken van de groeiende groep bio-bedrijven, dan is de SKAL certificering een cruciale stap in dit proces. Het kan in eerste instantie een uitdaging lijken, maar door de juiste stappen te volgen wordt het een stuk eenvoudiger.

  1. Starten met bio: Alvorens u kunt beginnen met de teelt van biologische landbouwproducten, is het van belang om een grondige registratie van uw huidige teeltprocessen te hebben. Dit dient als basis voor de transformatie naar biologische teelt.
  2. Keuze van leveranciers: Het kiezen van de juiste leveranciers die biologische levensmiddelen en grondstoffen leveren, is essentieel voor de integriteit van uw bio-bedrijf. Het is raadzaam om leveranciers te kiezen die al een positieve beoordeling hebben ontvangen van SKAL.
  3. SKAL-inspectie: Na uw aanmelding voor de SKAL certificering komt er een moment waarop een SKAL-inspecteur samen met u uw bedrijf bezoekt. Tijdens dit bezoek noteert de inspecteur de bevindingen over de manier waarop u biologische landbouw bedrijft.
  4. Tarieven: De kosten voor SKAL certificering kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de specifieke teeltmethoden die u gebruikt. Het is verstandig om vooraf een helder inzicht te hebben in deze tarieven om niet voor verrassingen te komen staan.
  5. Bevindingen in een rapport: Na het bezoek van de inspecteur ontvangt u een rapport waarin de bevindingen zijn genoteerd. Als uw bedrijf een positieve beoordeling ontvangt, wordt u beloond met uw unieke SKAL-nummer. Dit nummer bevestigt dat uw bedrijf voldoet aan de strenge eisen voor biologische teelt en productie.

Het overstappen naar biologische landbouw is een beslissing die niet alleen gunstig is voor de gezondheid van de consument, maar ook voor de aarde. Door de stappen voor SKAL certificering te volgen, verzekert u zich van een kwaliteitsmerk dat zowel consumenten als zakenpartners vertrouwen biedt.

Voordelen van een SKAL certificaat

Als uw bedrijf beschikt over een SKAL certificering dan brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee:

Wat kost een SKAL certificering

De kosten voor SKAL certificering zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult

SKAL certificering voor uw bedrijf of product

Elbers Management ondersteunt u bij een SKAL audit voor het verkrijgen van een SKAL certificering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiezen voor Elbers Management Consultant B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële certificaten en vergunningen.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat