IFS certificering

Wat is een IFS certificaat?

De International Food Standard (IFS) is opgezet door de Duitse retailers. IFS voor de voedingsmiddelenproductie is ontstaan uit een samenwerking van grote Duitse, Franse en Italiaanse handels- en retailorganisaties. Die hebben hun eisen vastgesteld in een uitgebreide checklist. Een IFS certificaat staat voor een nauwkeurige analyse van risico’s, de beheersing van deze risico’s en een verbetering van de voedselveiligheid binnen uw organisatie. IFS wordt gezien als de tegenhanger van de BRC-standaard, die met name voor de Engelse retailmarkt wordt toegepast. De IFS is net als een aantal andere bekende voedselveiligheidsnormen (BRC, FSSC) erkend door de Global Food Safety Initiative (GFSI).  De GFSI brengt belangrijke actoren van de levensmiddelenindustrie samen om de continue verbetering van de voedselveiligheidssystemen over de hele wereld te stimuleren.

Meer over International Food Standard

Er zijn verschillende varianten van de IFS en bedrijven dienen een van deze varianten te kiezen. Hun keuze hangt af van de activiteiten die moeten worden gecertificeerd.

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Voordelen IFS certificering

De IFS Food is opgebouwd uit een evaluatiechecklist en een evaluatieprotocol. Er zijn eisen op de gebieden organisatie, gevaren, het risicobeheerssysteem, het technisch managementsysteem, normen voor de productieomgeving, de beheersing van verontreinigingen en uw personeel. De IFS Food is gericht op de voedselverwerkende bedrijven en bedrijven die losse voedselproducten verpakken.

Onder de IFS Logistics vallen alle logistieke activiteiten voor food- en non-foodproducten, met name transport, opslag, overslag en distributie IFS Logistics geldt voor alle soorten transportactiviteiten: over de weg, per trein of schip en met of zonder koeling. Het certificaat voor IFS Logistics toont aan dat uw organisatie in staat is voedselveiligheidsrisico’s te beheersen.

IFS Brokers bestemd voor brokers. Dit zijn de handelsbedrijven of importeurs zonder eigen logistiek en opslag. Het doel van de IFS Broker is het aantoonbaar maken van een geschikte leverancierskeuze en het beheersen van risico’s met betrekking tot de ingekochte materialen.

Per 2 januari 2020 is het mogelijk om audits conform IFS Broker versie 3 te laten uitvoeren. Met deze nieuwe versie wordt de IFS Broker standaard in lijn gebracht met de overige IFS standaarden en de voorwaarden van GFSI. Wijzigingen zijn onder andere uitbreiding van de eisen inzake productveiligheidscultuur, voedselfraude, training van Medewerkers, CAPA bij corrigerende en preventieve maatregelen als ook food defense. Per 1 juli 2020 is de uitvoering van IFS Broker volgens versie 3 verplicht.

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

Voordelen IFS certificering

Als uw bedrijf beschikt over een IFS certificaat dan brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee:

Wat kost een IFS certificaat?

De kosten voor een IFS certificaat zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten van een IFS certificaat tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Waarom IFS certificering bij Elbers Management Consultants B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële IFS certificering.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat