GDP Diergeneesmiddelen (NVR)

Wat is GDP?

De afkorting GDP staat voor Good Distribution Practice en zijn uitgewerkt in de Guidelines on Good Distribution Practice of medicinal products.  GPD omvat alle eisen die worden gesteld aan opslagplaatsen en distributiecentra voor geneesmiddelen en is gebaseerd op Europese wetgeving. Om bepaalde geneesmiddelen te mogen verhandelen moet voldaan worden aan de GDP criteria met als doel te kunnen garanderen dat de geneesmiddelen die door patiënten worden gebruikt van goede kwaliteit zijn. De GPD geldt voor groothandelaren en fabrikanten en is van belang voor de gehele distributieketen, van fabrikant tot patiënt. GDP Diergeneesmiddelen (NVR) heeft specifiek betrekking op groothandels in dierenbenodigdheden en -medicijnen.

Nieuwe Verordening Diergeneesmiddelen (NVR)

Per 28 januari 2022 wordt de nieuwe Verordening 2019/6 Diergeneesmiddelen (NVR) van kracht. Vanaf 28 januari 2022 gaat voor alle veterinaire groothandelaren de Good Distribution Practice (GDP) gelden en dienen zij vanaf dat moment te voldoen aan de GDP eisen voor zowel grondstoffen (API ‘s) en eindproducten (VMP ‘s). De GDP eisen zijn onlangs vastgesteld door de Europese Commissie. Dit betreft de uitvoeringsverordening (EU) 2021/1280 d.d. 020821 (grondstoffen in diergeneesmiddelen.) en de uitvoeringsverordening (EU) 2021/1248 d.d. 290721 (diergeneesmiddelen)

GDP Diergeneesmiddelen certificering en groothandelsvergunning

Elbers Management Consultants B.V. kan U verder informeren over de invulling van de GDP op het gebied van diergeneesmiddelen in Nederland. Hierbij moet U denken aan informatie over het behoudt van de Uw huidige groothandelsvergunning, het aanvragen van de GDP certificaat en het inrichten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van de GDP Diergeneesmiddel managementsysteem.

Offerte ontvangen?

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Voordelen GDP certificaat of groothandelsvergunning

GDP kwaliteitsmanagementsysteem biedt een aantal voordelen:

Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren

Wat kost GDP certificering of een groothandelsvergunning?

De kosten voor een GDP certificaat of groothandelsvergunning zijn afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan de bedrijfsomvang en complexiteit van werkprocessen binnen uw organisatie. Tijdens een gratis consult kunnen wij u vertellen wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw bedrijf. Zodra u de kosten van een GDP certificaat of groothandelsvergunning tegenover de voordelen legt, merkt u al snel dat het een goede investering is. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Waarom kiezen voor Elbers Management Consultants B.V.?

Elbers Management Consultants B.V. is sinds 1990 werkzaam in de Benelux. Onze belangrijkste expertise is het opzetten, invoeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Daarnaast bieden wij professionele begeleiding bij het verkrijgen van officiële certificaten en vergunningen.

Hans Elbers

“U kunt bellen naar 088 1955 387 of wilt u liever teruggebeld worden?”

Dit formulier vraagt u om uw naam en emailadres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. 

WhatsApp chat